In the spotlight:

Bij Aabe Hair & Beauty in Tilburg, kunt u de populaire producten van Olaplex vinden, maar wat is nou eigenlijk Olaplex! Olaplex is een hulpmiddel dat de kapper gebruikt tijdens een kleurbehandeling. Olaplex is siliconen, olie en sulfaten vrij. De chemische behandelingen aan het haar, zoals kleuren, blonderen en thermische haarbehandelingen (door te föhnen of stijltang gebruik) beschadigen het haar. Deze schade uit zich in het zwak en/of futloos worden van het haar. Deze schade uit zich door zwak/futloos haar, gespleten haar punten en haarkleuren die sneller dof worden. Olaplex help je beschadigingen van het haar tegen te gaan of te voorkomen, zodat het haar gezond blijft en je dit zonder zorgen kunt verven. De behandeling bij de kapper bestaat uit 3 stappen.

Als jij je een haarkleuring laat verichten door een kapper, zal de kapper je voorzien van een mooie frisse kleur wat een compleet andere look als resultaat kan hebben, daarnaast verbergt het je uitgroei of repareert de kapper je huidige staat van haarkleuring – vaak in niet zo beste staat - die je zelf een paar dagen eerder hebt gedaan. De meeste klanten van onze salon houden netjes rekening met een goede voorbereiding van dit soort kappersbezoeken, maar dan wil men toch wel eens verkeerd gedacht te hebben.

Wat is dan volgens de kapper een goede voorbereiding? Hieronder hebben we wat do's en don'ts voor je opgesomd voor het kappersbezoek.

Wat kunnen we je als haarstyliste melden over de trends in haar en kapsels voor de lente en zomer van 2018?

Dat lang haar nog steeds in is zal je ongetwijfeld niet verbazen. Je ziet een veelvoud van natuurlijke kapsels en natuurlijke kleuren. Bij veel kapsels zijn één of twee oren zichtbaar. Het haar wordt uit het gezicht gehaald, en achter het hoofd of achter de oren vastgezet.  Veel steil haar of haar met een slag en recht afgeknipt of gevlochten blijf je in 2018 nog wel zien. 

Voor iedereen die nog leuke inspiratie nodige heeft hebben we een klein overzicht gemaakt van wat we in 2018 allemaal kunnen gaan verwachten.

Shellac

Shellac is een lak dat wordt opgebracht op de nagels. Shellac laat niet zomaar los, wat inhoud dat het een paar weken zeker mooi blijft. Shellac is er in een divers pallet van kleuren. Met Shellac heeft u geen afgesleten randen meer, geen scheurtjes, krassen of doffe nagels, geen enkele slijtage.

Het is dus géén vervanger van nagellak en géén vervanger van kunstnagels.
Deze power polish is te verwijderen zonder vijl, waardoor er geen laagje van de eigen nagelplaat gevijld hoeft te worden.

Kapper Vermicelli

Alberto Vermicelli kennen we nog wel als de eetlustige kapper uit Samson en Gert. Tijdens de uitzending van de Belgische radiozender, genaamd Spijkers met Koppen is Alberto uit de kast gekomen. Dat geheim bekende de acteur Koen Crucke, die het personage 28 jaar heeft vertolkt.

"Ik denk dat hij de laatste tijd toch wel uit de kast is gekomen”, stelde Crucke. Eerder stelde de acteur in interviews nog dat het flamboyante personage niet homoseksueel was. In de serie Samson en Gert werd eerder ook expliciet gemeld dat Vermicelli verliefd was op Claudine, een meisje uit zijn operagezelschap.

Heeft u last van dun haar? Dat is geen rede om droevig te worden! Met de onderstaande handige tips en trucs gaan je weer op weg helpen met je haar!

Mannen worden voornamelijk kaal, waar bij voor veel vrouwen dun haar een probleem kan zijn. Vaak is het al erfelijk bepaald dat het dunnen haar ook jou zal treffen. Andere veel voorkomende factoren kunnen ook bijvoorbeeld, terugkomende stress of het gebruik van medicijnen zijn. De stress en medicijnen vermijden is natuurlijk de beste oplossing, maar helaas niet altijd haalbaar.

De btw gaat omhoog. Het nieuwe kabinet wil de belasting op bijvoorbeeld etenswaren, op een dagje uit, maar ook bij de kapper zal het btw verhoogt wordt van 6 naar 9 procent. Dat betekent dat je duurder uit bent.

Het lage btw-tarief gaat omhoog van 6 naar 9 procent. De maatregel maakt deel uit van de plannen van de toekomstige regering om het aantal belastingschijven te verminderen. Helaas zullen we niets anders kunnen dan dit in onze prijzen aan te passen.

Is jouw haar na de vakantie verandert in een droog bosje stro waar geen land mee te bezeilen is? Zou je het liefst à la minute naar de kapper gaan voor een frisse nieuwe coupe? Laat je haar dan gelijk helemaal up-to-date knippen; Aabe Hair & beauty geeft je een klein overzicht van de opvallendste haartrends herfst/winter 2017 – 2018.

Dat droge bosje stro waar ik het over had, zo benoemde één van mijn zussen haar haar hoe het na de vakantie eruit zag en daarom zat ze vorige week gezellig bij mij in de stoel. Na de vraag wat ze graag wilde zei ze  'Ik weet het niet zo goed, we gaan weer de herfst en winter in' , wel is ze altijd heel benieuwd naar de nieuwste haartrends. Je raadt vast al wat mijn zus en ik uitgebreid besproken hebben…

Ben jij de vader van 1 of meerdere dochters, maar voelt je niet zo fijn zodra je de vraag krijgt om de haren te vlechten van je dochters. Bij AaBe Hair & Beauty verzorgen we speciaal voor vaders een twee uur durende vlechtcursus. Het idee is ontstaan toen Manuela merkte dat er te weinig cursussen specifiek gericht zijn voor vader en dochter.

Was je je haar glanzend en gezond


Je haar wassen is iets wat we allemaal tenminste een paar keer per week doen. Iedereen kent het ritueel van natmaken, shampooën, uitspoelen en droogwrijven met de handdoek wel. Maar toch komt er bij haren wassen en drogen meer kijken dan je misschien zou denken. Het is belangrijk om daarbij stil te staan omdat de gezondheid van je haar staat en valt met de dagelijkse verzorging die je je haar geeft. Hieronder vind je een aantal tips en adviezen. We denken dat je het merendeel misschien al weet, maar zie het als een kleine checklist, een lijstje dat alles nog even voor je op een rijtje zet.

Bewoners binnen de Tilburgse regio zullen hem in de maand december zeker onder de aandacht gekregen hebben. De salon AaBe Hair & Beauty was onderdeel van het Tilburgse Nieuwsblad waarin we uitgebreid de kans kregen om te vertellen wat de salon voor betekenis heeft in de wijk Fatima en daarbuiten. Zoals bij vele bekent heeft het stadsdeel Fatima een enorme metamorfose ondergaan. Wij van AaBe Hair & Beauty behoren daar ook bij, er was dan ook een hoop te vertellen.


Fashionista's en haartrends. Deze halflange kapsels hebben geen föhn gezien!

Halflange kapsels en een nonchalante 'Ik-heb-vandaag-niets-aan-mijn-haar-gedaan'-look. De huidige haar instelling onder de fashionista's. Op z'n Frans, zullen we maar zeggen. Of is 'Met de Franse slag' hier beter op z'n plaats?

Kom in contact

  • AaBe Hair & Him
  •  Prins Bernhardstraat 10 
           5056 HK Berkel Enschot
           Noord-Brabant

Afspraak in de kapsalon

Vr.     09:00 - 21:00 (Duvelhok)
Zo.    11.00 - 16.00 (Duvelhok)

Bel of stuur een app naar: